Kysy tarjous!

Tommi: 050 372 8398

Heikki: 041 544 2011

Avoimet ovet myös Finpomilla, osoitteessa Leppiojantie 7, koko päivän klo. 9-16. Esittelyssä Finpomin uudet ja vanhat tutut lajikkeet sekä keskustelua viljelytekniikasta ja siemenperuna-alan ajankohtaisista asioista. Mukana menossa konepuolelta Grimme Skandinavien ja Haka Center (Agritek-tuotemerkit). Kasvinsuojelusta painavaa asiaa tarjoaa Corteva Agriscience sekä Nordisk Alkali. Lannoitusasioista tietoa tarjoamassa Yara.

Ohjelmassa mm. Grimmen Timo Myllyviita antaa tietoiskuja klo. 11.00 ja 14.00 nostokoneen säätöjen merkityksestä laatuun ja säätövinkkejä pihalla nostokoneen äärellä. Finpomin tuotantopäällikkö Heidi Istolahti kertoo tapahtuman aikana varastotaudeista.

Tarjolla herkullista bratwurstia ja kahvit.

Iltatilaisuus kutsu asiakkaillemme klo. 18.00. alkaen.

Iltatilaisuuteen ennakkoi...

Peruna tarvitsee kaliumia koko kasvukauden ajan. Peruna myös käyttää kaiken saatavilla olevan kaliumin tehokkaasti, joten sitä on mahdollista antaa myös liikaa. Yleensä kaliumin lisälannoitus kasvukauden aikana tulee tarpeeseen, mikäli viljavuuslukemien perusteella kaliumin tarve on siemenperunalla yli 160 kg/ha.

Kalium vaikuttaa perunan vedenottokykyyn. Etenkin kuivissa olosuhteissa kalium tulee tarpeeseen helpottaen perunan kasvua. Tasapainoinen kaliumlannoitus parantaa perunan varastointi- ja käsittelykestävyyttä. 

Etenkin Afralle tulee antaa riittävästi kaliumia, sillä se vähentää perunan mustelmoitumista sekä muuta tummumista. Lisäksi kalium vähentää kuiva-ainepitoisuutta, eli sen avulla voidaan hillitä liikajauhoisuutta.

Liika kalium voi haitata muiden ravinteiden ottoa sekä se voi viiv...

Finpom on kehittyvä ja kasvava siemenperunatalo. Meillä on tällä hetkellä kahdeksan sopimustilaa ja -pakkaamoa eri puolilla Suomea. Kasvun myötä tarvitsemme lisää kotimaista siementuotantoa ja haemme lisää sopimustuottajia ammattitaitoiseen joukkoomme. Lajikevalikoimamme on runsas ja lajikkeet sopivat suomalaisiin makutottumuksiin erinomaisesti.

Takanamme ja osaomistajana on Saksan suurin perunajalostaja Europlant Pflanzenzucht GmbH. Europlantilla on 13 tytäryhtiötä ja toimintaa 50 eri maassa. Ryhmässä on 200 työntekijää ja liikevaihto on yli 130 milj. euroa.

Toimistomme sijaitsee High Grade -alueella Tyrnävällä ja panostamme nyt myös myynnin ja sopimustuotannon ohjauksen kehittämiseen.

Järjestämme kevään 2019 aikana sopimustuottajien matkan Saksaan tutustumaan Europlantin toimintaan ja Saksa...

Myyntikauden alkajaisiksi nyt kahden viikon ajan uuden kauden edullisimmat hinnat. Vanhat tutut lajikkeet Afra, Marabel ja Belana 43,00 €/100 kg ja muut lajikkeet 47,00 €/100 kg.

Kampanja-aika 22.8. - 5.9. Nyt ei kannata viivytellä!

Hinnat alv 0 %, vain kampanjan aikana tehdyille tilauksille, kotimaiselle siemenelle ja 35-55 mm siemenkoolle. Hintoihin lisätään varastointikorvaus Finpomin hinnaston mukaisesti.

Tilaukset:

Tommi p. 050 372 8398 

Heikki p. 041 544 2011 tai tilaukset@finpom.com

Totuttuun tapaan siementalot esittelevät lajikkeitaan kenttäpäivillä elokuussa. Finpomilta lajikekentällä on tänä vuonna mukana vanhoista tutuista lajikkeista Marabel, Jelly ja Belana sekä liuta uusia lupaavia lajikkeita, esimerkiksi:

- Glorietta, aikainen kiinteä kesäperuna, jolla on hienostunut maku

- Georgina, korkean satopotentiaalin omaava laaturuokaperuna

- Madeira, erittäin lupaava uutuus, laadukas ja kauniin pyöreänsoikea yleisperuna

- Theresa, jauhoinen laaturuokaperuna

- Karelia, keltamaltoinen yleisperuna, jolla on laaja ankeroisenkestävyys

- Otolia, taudinkestävä yleisperuna, luomukokeilussa

Uusista ja vanhoista lajikkeista kertomassa Heikki, Tommi ja Christian. Tervetuloa!

Please reload

© Finpom Oy - Finpom is located in Tyrnävä which is the Finnish HIGH GRADE -area for producing clean seed potato.

Ota meihin yhteyttä

- LAJIKKEITA, KOMPETENSSIA & PALVELUA -

MOBILE:

041 544 2011

‹MAIL:

info@finpom.com
 

SUORAT OSOITTEET MUOTOA:

etunimi @ finpom.com