Finpom Oy - Lajikkeita, kompetenssia ja palvelua

 

Finpom Oy perustettiin kymmenen vuotta sitten Tyrnävälle, High Grade-alueelle, joka on tunnettu korkealuokkaisen siemenperunan tuotantoalueena jo 40 vuoden ajan. Lajikkeidemme markkinaosuus Suomessa on n. 20%. Finpomin siemenperunaa tuotetaan 11 sopimustilalla ja -pakkaamolla eri puolilla Suomea. Kotimaan tuotannon lisäksi tuotamme korkealuokkaista siementä myös jalostajamme Europlantin sopimustiloille Keski-Eurooppaan. Toimintamme vahvuutena on pitkä osaaminen sekä hyvä palvelu.

 

Tunnemme onnistuneemme erityisesti lajikevalinnassa. Viljely- ja käyttölaadun lisäksi maku on ollut meille tärkeä valintakriteeri ja siitä lajikkeemme saavatkin usein positiivista palautetta. Jalostajamme lajikkeet sopivat hyvin suomalaisten kuluttajien makutottumuksiin. Valikoimassamme on yli 80 lajiketta useisiin eri käyttötarkoituksiin. Testaamme lajikkeiden toimivuutta Suomessa niin omalla tilallamme kuin ammattimaisilla ruokaperunatiloilla eri puolilla Suomea. Europlantilla panostetaan myös tärkkelysperunan jalostukseen ja meiltä löytyy myös hyvin kilpailukykyisiä lajikkeita tärkkelysperunantuotantoon.

Europlant jalostaa menestystä

 

Jalostajan suurimpia haasteita on tietää tänään mikä on markkinoiden tarve huomenna. Europlant tarkastelee jatkuvasti suuntaviivoja, jotka ovat perusta päivittäiselle lajikevalinnalle sen jalostusasemilla. Tavoitteena on vastata viljelijöiden, teollisuuden, kaupan ja kuluttajien tasaisesti kasvaviin vaatimuksin mahdollisimman hyvin.

Europlantin jalostustoiminnan juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun ja tänä päivänä se on yksi Euroopan johtavista perunanjalostajista. Yrityksellä on 13 tytäryhtiötä ja toimintaa 50 eri maassa. Ryhmässä on 200 työntekijää ja liikevaihto on yli 130 milj. euroa. Valikoimassa on yli 80 perunalajiketta eri tuotanto- ja käyttötarkoituksiin. Lisää Europlantista: www.europlant.biz

Yrittäjän tarina Heikki Markus

 

”Kymmenen vuotta sitten tarjoutui mahdollisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä!”

Heikki viljelee perunatilaa Tyrnävällä yhdessä vaimonsa Anun kanssa. Tilalla on tuotettu siemenperunaa jo 40 vuotta. Sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin 2004, jonka jälkeen tilalla erikoistuttiin entistä selkeämmin siemenperunan tuotantoon. Ennen sukupolvenvaihdosta ja vielä muutama vuosi sen jälkeenkin Heikki oli töissä Siemenperunakeskuksella, yhteensä kymmenen vuotta. Suomessa silloin markkinoilla olleet perunalajikkeet olivat suurimmaksi osaksi hollantilaisten jalostajien lajikkeita. Suomalainen makutottumus suosii kuitenkin enemmän herkullista keltamaltoisuutta ja makua, mikä on ollut myös saksalaisen perunajalostuksen tavoite. Erinäisten sattumusten kautta Heikille ja Anulle avautui tilaisuus tuoda Saksan merkittävimmän perunanjalostajan lajikkeet Suomen markkinoille. Silloin syntyi Finpom Oy.

Lue lisää...

© Finpom Oy - Finpom is located in Tyrnävä which is the Finnish HIGH GRADE -area for producing clean seed potato.

Ota meihin yhteyttä

- LAJIKKEITA, KOMPETENSSIA & PALVELUA -

MOBILE:

041 544 2011

‹MAIL:

info@finpom.com
 

SUORAT OSOITTEET MUOTOA:

etunimi @ finpom.com