top of page
Vahvuutemme perustuu kolmeen osatekijään:
lajikkeisiin, osaamiseen ja palveluun

 

Finpomin lajikkeet – Europlant jalostaa menestystä

Valikoimassamme on yli 100 lajiketta useisiin eri käyttötarkoituksiin. Lajikkeemme on jalostettu perinteisillä jalostusmenetelmillä, jossa ei ole käytetty geenimuunneltuja aineistoja. Hyvät viljelyominaisuudet ja luonnollinen kasvitautien kestävyys ovat tärkeimpiä valintakriteerejä Europlantin jalostustyössä. Valikoimastamme löytyy myös useita luomutuotantoon soveltuvia lajikkeita. Maku on ollut tärkeä valintakriteeri, kun olemme valikoineet lajikkeita Suomeen ja lajikkeemme saavatkin siitä usein positiivista palautetta. Testaamme lajikkeiden toimivuutta niin omalla tilallamme kuin ammattimaisilla ruokaperunatiloilla eri puolilla Suomea. Europlant panostaa myös tärkkelysperunan jalostukseen ja meiltä löytyy erittäin kilpailukykyisiä tärkkelyslajikkeita.

Finpomin osaaminen

Finpom Oy perustettiin vuonna 2007 Tyrnävälle, High Grade-alueelle, joka on tunnettu korkealuokkaisen siemenperunan tuotantoalueena jo yli 40 vuoden ajan. Jalostajamme Europlantin jalostustoiminnan juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun ja tänä päivänä se on edelleen kasvava yritys ja yksi Euroopan johtavista perunanjalostajista. Yrityksellä on 13 tytäryhtiötä ja toimintaa 70 eri maassa. Ryhmässä on 200 työntekijää ja liikevaihto on yli 130 milj. euroa. Lisää Europlantista: www.europlant.biz

Korkeimmat siemenluokat Finpomin kotimaan tuotannossa viljellään Tyrnävällä High Grade-alueella suljetulla tilalla ja käyttösiementä tuotetaan useilla ammattitaitoisilla sopimustiloilla ja -pakkaamoilla Tyrnävällä ja eri puolilla Suomea. Olemme ylpeitä myös siitä, että saamme tuottaa korkealuokkaista siementä Europlantin siementiloille Keski-Eurooppaan.

 

Finpomin palvelu

Finpomilla on vankkaa osaamista viljelyneuvonnassa. Autamme asiakkaitamme tarjoamalla heidän tuotanto-olosuhteisiinsa sopivaa ammattitaitoista viljelyteknistä neuvontaa ja tukea lajikevalinnasta aina nostoon, varastointiin ja markkinointiin saakka. Haemme mielellämme yhdessä ratkaisuja tuotannossa mahdollisesti ilmeneviin haasteisiin.

Finpom_vuodesta2007_logo.png
Heikki_Markus.jpg
Yrittäjän tarina Heikki Markus

 

”Viisitoista vuotta sitten tarjoutui mahdollisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä!”

Heikki viljelee perunatilaa Tyrnävällä yhdessä vaimonsa Anun kanssa. Tilalla on tuotettu siemenperunaa jo yli 40 vuotta. Sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin 2004, jonka jälkeen tilalla erikoistuttiin entistä selkeämmin siemenperunan tuotantoon. Suomessa silloin markkinoilla olleet perunalajikkeet olivat suurimmaksi osaksi hollantilaisten jalostajien lajikkeita. Suomalainen makutottumus suosii kuitenkin enemmän herkullista keltamaltoisuutta ja makua, mikä on ollut myös saksalaisen perunajalostuksen tavoite. Erinäisten sattumusten kautta Heikille ja Anulle avautui tilaisuus tuoda Saksan merkittävimmän perunanjalostajan lajikkeet Suomen markkinoille. Silloin syntyi Finpom Oy.

Lue lisää...

bottom of page