Maistuvat perunalajikkeet ruokapöytään sekä satoisat tärkkelysperunat 

Tutustu FinPomin Suomessa myynnissä oleviin perunalajikkeisiin. Valikoimassamme on myös paljon muita lajikkeita. Ota yhteyttä, mikäli etsit jotain tietyn tyyppistä perunalajiketta.

Anuschka

 

Anuschka tuottaa varhaisessa vaiheessa korkean markkinakelpoisen sadon. Se soveltuu hyvin mm. salaatteihin ja perinteiseksi uuden sadon perunaksi, mutta hyvän varastointikestävyytensä ansiosta sitä voi käyttää myös talviperunana. Käy myös luomutuotantoon.

Lajikekortti

 

Kauppataulu

 

Viljelyohjeet

 

Pyydä tarjous

 

Belana

 

Premium kiinteä peruna, joka on pärjännyt erinomaisesti makukilpailuissa. Belana tekee runsaasti kauniita ja tasakokoisia mukuloita. Se soveltuu erinomaisesti pakkaamo- ja kuorimokäyttöön sekä teollisuuskäyttöön. Belanan malto on kauniin keltainen.

Bernina

 

Melko aikainen laadukas salaattiperuna. Kookkaat pitkän soikeat mukulat ja keltainen mallon väri. Bernina tuottaa tasakokoisen hyvän markkinakelpoisen sadon. Perunaruven kestävyydeltään hyvää luokkaa.

Glorietta

 

Aikainen kiinteä kesäperuna. Glorietta omaa hienostuneet makuominaisuudet ja sen mallon väri on kauniin syvänkeltainen.

Lajikekortti

 

Kauppataulu

 

Viljelyohjeet

 

Pyydä tarjous

Regina

 

Melko myöhäinen laadukas salaattiperuna. Reginalla on syvän keltainen mallon väri ja ohut sileä kuori. Tuottaa korkean tasakokoisen markkinakelpoisen sadon. Säilyy erittäin hyvin varastossa.

Lajikekortti

 

Kauppataulu

 

Viljelyohjeet

 

Pyydä tarjous

Siikli

 

Perinteinen herkkuperuna. Ainutlaatuinen Siikli on maukas kiintämaltoinen salaattiperuna. Sen makua kuvaillaan hienon mausteiseksi ja hieman rasvaiseksi.

Lajikekortti

 

Kauppataulu

 

Viljelyohjeet

 

Pyydä tarjous

YLEISPERUNAT

Bellarosa

 

Uuniperunoiden aatelinen. Bellarosa on aikainen ja satoisa punakuorinen uuniperuna. Se on viljelyvarma ja sietää hyvin kuivuutta. Bellarosa tekee tasakokoisia suurikokoisia mukuloita, jonka vuoksi kauppakelpoinen sato on erittäin hyvä.

 

Georgina

 

Kauniskuorinen hyvän käyttölaadun omaava yleisperuna. Georginalla on nopea alkukehitys ja se onkin kohtalaisen aikainen. Se omaa korkean satopotentiaalin. Georginan kuori on sileä ja kauniin tasainen.

Jelly

 

Haluttu pakkaamo- ja teollisuusperuna. Jelly tekee kauniita tasakokoisia kookkaita mukuloita ja sen kauppakelpoinen sato on erittäin hyvä. Sen tyypillinen tärkkelyspitoisuus on n. 15 %. Sillä on hyvä kuivuudenkesto ja ruvenkestävyydeltään se on erinomainen.

Karelia

 

Melko aikainen yleisperuna. Karelia on hyväsatoinen, kauniin keltamaltoinen ja sillä on erinomainen käyttölaatu. Taudinkestävyydeltään sen pitäisi olla hyvä ja ankeroisenvastustus- ja sietokyky Karelialla on erinomainen.

Madeira

 

Madeira on korkeasatoinen lupaava uutuus yleisperunamarkkinoille. Siitä on jo muutaman vuoden viljelykokemus suomalaisilta ammattiviljelijöiltä. Madeira on erityisesti pakkaamokäyttöön soveltuva hyvän kokojakaumansa ansiosta. Mukulat ovat kauniin pyöreänsoikeita ja itukuopat ovat matalat, kuori on mukavan sileä.

Marabel

 

Marabelin malto on kermaisen pehmeä ja se maistuu erinomaisen hyvälle. Se on melko aikainen erittäin suosittu yleisperuna, joka soveltuu hyvin pakkaamo- ja kuorimokäyttöön. Marabel toimii hyvin luomuviljelyssä.

JAUHOISET

Afra

 

Täydellinen jauhoisen perunan keittolaadun omaava ruokaperuna kotitalous- ja ravintolakäyttöön. Sen maku on erinomainen eikä se tummu keitettynä. Afran mukulat ovat tasakokoisia ja mallon väri on kauniin keltainen.

 

Theresa

 

Melko aikainen jauhoinen laaturuokaperuna. Theresa tekee kauniita tasakokoisia mukuloita ja on maultaan erinomainen ruokaperuna. Sen alkukehitys on kohtalaisen nopea.

Ruven-, bakteeritautien – ja seitinkestävyydeltään sen pitäisi olla hyvää luokkaa.

TÄRKKELYSLAJIKKEET

Amado

 

Ankeroisenkestävä, korkeatärkkinen lajike. Amado muodostaa tärkkelyksen varhaisessa vaiheessa. Sen tyypillinen tärkkelyspitoisuus on 20 – 21 %. Amadon typpilannoitustarve on 20 % normaalia vähäisempi. Mukulat irtoavat varresta helposti, joten se on helppo nostaa.

 

Eurostarch

 

Melko myöhäinen, korkeasatoinen tärkkelyslajike. Eurostarch on hyvin viljelyvarma. Se on taudinkestävä ja ankeroisenkestävä. Kuivuutta Eurostarch kestää selvästi keskimääräistä paremmin. Sen tyypillinen tärkkelyspitoisuus on 19 – 21 %. Mukulasato on runsas, joten tärkkelyssadoltaan se on vahva lajike.

Tomensa

 

Melko aikainen, kohtuullisen hyvän tärkkelyspitoisuuden muodostava lajike. Tyypillinen tärkkelyspitoisuus on 19 – 23 %. Tomensalla on pitkä itämislepo, joten se tulisi viritysidättää ennen istutusta.

Lajikekortti

 

Kauppataulu

 

Viljelyohjeet

 

Pyydä tarjous

NÄITÄ KOKEILEMME

 

Corinna

 

Aikainen kesäperuna, jolla on viehättävät sileät mukulat. Soveltuu aikaiseksi pesuperunaksi. Corinna on keittotyypiltään yleisperuna.

Lajikekortti

 

Kauppataulu

 

Viljelyohjeet

 

Pyydä tarjous

Donata

 

Melko myöhäinen ranskanperunalajike. Mukulat ovat tasakokoisia ja suuria. prosessilaatu on erinomainen ja se sopii myös hyvin myös talvivarastointiin. Donatan alkukehitys on nopea, josta on hyötyä Suomen lyhyen kasvukauden olosuhteissa.

Lajikekortti

 

Kauppataulu

 

Viljelyohjeet

 

Pyydä tarjous

Otolia

 

Melko aikainen, kiinteämaltoinen yleisperuna. Soikea mukulan muoto ja keltainen mallon väri. Perunaruvenkestävyydeltään hyvä. Kokeilemme Otoliaa luomutuotannossa.

Lajikekortti

 

Kauppataulu

 

Viljelyohjeet

 

Pyydä tarjous

Etana

 

Melko myöhäinen ankeroisen kestävä ranskanperunalajike, joka soveltuu hyvin myös jauhoiseksi- tai jauhoiseksi yleisperunaksi. Etanan mukulat ovat kookkaita ja pitkän soikeita, kuori hieman verkkomainen. Alkukehitys on suhteellisen nopea.

Lajikekortti

 

Kauppataulu

 

Viljelyohjeet

 

Pyydä tarjous

© Finpom Oy - Finpom is located in Tyrnävä which is the Finnish HIGH GRADE -area for producing clean seed potato.

Ota meihin yhteyttä

- LAJIKKEITA, KOMPETENSSIA & PALVELUA -

MOBILE:

041 544 2011

‹MAIL:

info@finpom.com
 

SUORAT OSOITTEET MUOTOA:

etunimi @ finpom.com