top of page

Tutki lajikkeidemme ankeroisenkestävyyksiä täältä

Peruna-ankeroiset ovat pikkuhiljaa lisääntyneet suomalaisilla perunantuotantoalueilla. Sekä kelta- että valkoperuna-ankeroinen ovat vaarallisia kasvituhoojia, joista on ilmoitettava kasvinsuojelu-viranomaisille. Peruna-ankeroinen on yksi vaarallisimmista perunan kasvintuhoojista maailmassa ja siitä on hyvin vaikea, käytännössä jopa mahdotonta, päästä eroon. Ankeroinen voi aiheuttaa suuria satomenetyksiä, joten sen torjunta kannattaa ottaa vakavasti. Suomessa on joillain alueilla jo todetusti pysyvä keltaperuna-ankeroiskanta, mutta valkoperuna-ankeroistakin löytyy. Keltaperuna-ankeroisesta tunnetaan viisi eri rotua (Ro1, Ro 2, Ro3, Ro4 ja Ro5). Jokaista rotua vastaan täytyy viljellä sen kestävää lajiketta. Valkoperuna-ankeroisella rotuja on kaksi (Pa2 ja Pa3).


Alla olevasta linkistä löydät listattuna Finpomin myyntilajikkeiden ankeroisenkestävyydet. Haluamme nostaa esiin erityisesti Jellyn, Georginan, Karelian, Otolian, Etanan ja Amadon laaja-alaisen kestävyyden useita eri ankeroisrotuja vastaan. Kerromme mielellämme lisää!


Tulevana kesänä testaamme Europlantin uusia hyvin ankeroisenkestäviä ruokaperunalajikkeita kuten Danina, Vindika, Larissa ja Franca. Näistä löydät lisätietoa Lajikkeet-sivuilta kokeilussa-otsikon alta.

Comments


bottom of page