Tarkista perunan kaliumtarve

Peruna tarvitsee kaliumia koko kasvukauden ajan. Peruna myös käyttää kaiken saatavilla olevan kaliumin tehokkaasti, joten sitä on mahdollista antaa myös liikaa. Yleensä kaliumin lisälannoitus kasvukauden aikana tulee tarpeeseen, mikäli viljavuuslukemien perusteella kaliumin tarve on siemenperunalla yli 160 kg/ha.

 

Kalium vaikuttaa perunan vedenottokykyyn. Etenkin kuivissa olosuhteissa kalium tulee tarpeeseen helpottaen perunan kasvua. Tasapainoinen kaliumlannoitus parantaa perunan varastointi- ja käsittelykestävyyttä. 

 

Etenkin Afralle tulee antaa riittävästi kaliumia, sillä se vähentää perunan mustelmoitumista sekä muuta tummumista. Lisäksi kalium vähentää kuiva-ainepitoisuutta, eli sen avulla voidaan hillitä liikajauhoisuutta.

 

Liika kalium voi haitata muiden ravinteiden ottoa sekä se voi viivästyttää tuleentumista tai kasvattaa mukulakokoa.

 

Lisätietoja Heidi Istolahti p. 050 525 0051

 

 

Please reload

© Finpom Oy - Finpom is located in Tyrnävä which is the Finnish HIGH GRADE -area for producing clean seed potato.

Ota meihin yhteyttä

- LAJIKKEITA, KOMPETENSSIA & PALVELUA -

MOBILE:

041 544 2011

‹MAIL:

info@finpom.com
 

SUORAT OSOITTEET MUOTOA:

etunimi @ finpom.com