top of page

Siiklin alkuperäinen kanta-aineisto Finpomille

Ikinuoren Siiklin jalostajan kanta-aineisto Finpomille.

Siikli on ainutlaatuinen ja suosittu lajike monissa maissa Euroopassa. Sillä on oma vankkumaton paikkansa, jota on vaikea korvata. Siiklin makua kuvaillaan hienon mausteiseksi ja hieman rasvaiseksi. Finpom on hankkinut omistukseensa Siiklin (Sieglinde) jalostajan alkuperäisen siemenlisäysaineiston kasvinjalostajalta. Kartoffelzucht Böhm on jalostanut Sieglinden v. 1935. Se on vanhin rekisteröity lajike Saksan lajikeluettelossa ja nyt siis jo yli 80-vuotias! Böhmin perunanjalostuksen ja -tuotannon juuret ulottuvat 1890-luvulle ja Böhmin perhe on vieläkin yksi Saksan suurimman perunanjalostajan Europlantin pääomistajista. Alkuperäistä kanta-aineistoa pidetään yllä Saksassa ja Finpom tuo kasvihuoneesta nostetut minimukulat vuosittain ensimmäistä avomaatuotantokautta varten Suomeen. Tästä aineistosta tuotamme teille tulevat siemenet.

bottom of page