top of page

Eurostarch ja Amado – Petlan lajikekokeessa yli 10 000 kg/ha tärkkelystä

Tärkkelyslajikkeistamme Amado ja Eurostarch olivat mukana Perunantutkimuslaitoksen Ylistaron lajikekokeessa. Kumpikin lajike on ollut ensimmäistä kertaa lajikekokeissa Suomessa jo yli 10 vuotta sitten ja nyt jo kaupallisessa tuotannossa useiden vuosien ajan. Kummastakin lajikkeesta meillä on myös siementuotantoa kotimaassa.

Petlan Ylistaron kokeen kaikkien lajikkeiden keskimukulasato oli 41 t/ha ja tärkkelyssato 9 300 kg/ha.

Paras mukulasato oli Eurostarchilla, 47,8 t/ha. Eurostarschin tärkkelys oli 21,6 % ja se tuotti yli 10 000 kg tärkkelyssadon hehtaarilta. Amado tuotti tässä kokeessa tärkkelyssatoa parhaiten, 10 770 kg hehtaarilta. Amadon tärkkelys oli kokeen toiseksi paras 24,1 % ja mukulasato 44,6 t/ha.

Tutustu Amadoon

bottom of page