Eurostarch ja Amado – Petlan lajikekokeessa yli 10 000 kg/ha tärkkelystä

Tärkkelyslajikkeistamme Amado ja Eurostarch olivat mukana Perunantutkimuslaitoksen Ylistaron lajikekokeessa. Kumpikin lajike on ollut ensimmäistä kertaa lajikekokeissa Suomessa jo yli 10 vuotta sitten ja nyt jo kaupallisessa tuotannossa useiden vuosien ajan. Kummastakin lajikkeesta meillä on myös siementuotantoa kotimaassa.

Petlan Ylistaron kokeen kaikkien lajikkeiden keskimukulasato oli 41 t/ha ja tärkkelyssato 9 300 kg/ha.

Paras mukulasato oli Eurostarchilla, 47,8 t/ha. Eurostarschin tärkkelys oli 21,6 % ja se tuotti yli 10 000 kg tärkkelyssadon hehtaarilta. Amado tuotti tässä kokeessa tärkkelyssatoa parhaiten, 10 770 kg hehtaarilta. Amadon tärkkelys oli kokeen toiseksi paras 24,1 % ja mukulasato 44,6 t/ha.

 

Tutustu Amadoon

Tutustu Eurostarchiin

 

 

 

 

 

Please reload

© Finpom Oy - Finpom is located in Tyrnävä which is the Finnish HIGH GRADE -area for producing clean seed potato.

Ota meihin yhteyttä

- LAJIKKEITA, KOMPETENSSIA & PALVELUA -

MOBILE:

041 544 2011

‹MAIL:

info@finpom.com
 

SUORAT OSOITTEET MUOTOA:

etunimi @ finpom.com